Arek on tiiviisti mukana työeläkealan yhteisessä EESSI-työssä

11.9.2020

EU-maat ovat siirtymässä sähköiseen tiedonvaihtoon maasta toiseen liikkuvien henkilöiden sosiaaliturvatietojen käsittelyssä. EESSI (Electronic Exchange of Social Security Information) on sähköinen tietojenvaihtojärjestelmä sosiaaliturvalaitosten käyttöön.

Arek Oy on ollut mukana tiiviissä yhteistyössä työeläkealan asiantuntijatyössä. Arek on toteuttanut kaikille yhteiset EESSI-toiminnallisuudet työeläkealan yhteisiin järjestelmiin. EU:n laajuinen sähköinen sosiaaliturvatietojen välittäminen on käynnistynyt nyt työeläkealalla, kun ensimmäisenä käyttäjänä aloitti Eläketurvakeskus 7.9.2020. Lue lisää aiheesta ETK:n julkaisemasta uutisesta.


Arek ja Capgemini jatkavat yhteistyötä

20.8.2020

Arek ja Capgemini ovat allekirjoittaneet kesäkuussa sopimuksen tietojärjestelmien kehitys- ja ylläpitopalveluista. Sopimuksen mukaan Capgemini toimittaa mainittuja palveluita Arekille vuoden 2022 loppuun asti. Capgemini on toiminut Arekin IT-kumppanina vuodesta 2012 lähtien.


Arekin hallitukselle valittu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

27.3.2020
Arekin hallitukselle on valittu puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja 24.4.2020 pidetyssä hallituksen kokouksessa. Puheenjohtajana toimii Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Mikko Kautto ja varapuheenjohtaja on Ilmarisen varatoimitusjohtaja Sini Kivihuhta.


Arekin yhtiökokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja valittiin hallitus

24.3.2020

Arekin yhtiökokous pidettiin 23.3.2020. Kokouksessa valittiin hallitus seuraavalle kaudelle ja vahvistettiin vuoden 2019 tilinpäätös. Liikevaihtomme oli 35,5 miljoonaa euroa viime vuonna.

Hallituksen varsinaisista jäsenistä kaikki jatkoivat edelliseltä kaudelta, samoin varajäsenistä kuusi. Kimmo Karppinen Merimieseläkekassasta siirtyi varajäsenestä varsinaiseksi jäseneksi. Carl Pettersson Veritas Eläkevakuutuksesta siirtyi puolestaan varsinaisesta jäsenestä varajäseneksi. Uutena hallituksen varajäsenenä  mukaan tuli Anders Dahlqvist Veritas Eläkevakuutuksesta.

Katso tarkemmat tiedot hallituksen jäsenistä "tietoa Arekista" -osiosta.


Vanhasta konesalista modernisti pilven reunalle

14.2.2020

Arek uudisti hiljattain yhteistyössä Goforen ja eläkevakuutusyhtiöiden kanssa Käpy-projektin turvin merkittävän, aiemmin konesalipohjaisen, koneellisen ohjauksen taustajärjestelmän, jolla eläkevakuutusyhtiöt ja eläkevakuutusyhtiöiden loppuasiakkaat voivat selvittää ohjelmallisesti yksityishenkilöiden eläkettä hoitavan organisaation jatkotoimenpiteitä varten.
Lue lisää Goforen case-esimerkistä, kuinka Arekissa siirryttiin vanhasta konesalista modernisti pilven reunalle.

Arek Oy muuttaa uusiin toimitiloihin Kalasatamaan 2021

Arek muuttaa Kalasataman kampukseen ensi vuonna. Kalasataman Kampus on keskinäisen työeläkevakuutusyhtiön Varman omistama ja siellä toimii myös Keskon pääkonttori. Kampuksella on BREEAM-ympäristösertifikaatti.

Toimitiloihin muuttaa myös Eläketurvakeskus, jonka kanssa Arek on nykyisinkin ollut samassa rakennuksessa. Muutto tapahtuu alkuvuodesta.  Uusien modernien tilojen myötä Arek haluaa panostaa työtilojen monimuotoisuuteen ja nykyaikaisuuteen.

Kalasataman kampus Kuva: JKMM Arkkitehdit

Haemme joukkoomme tuotannonhoidon tiiminvetäjää

6.2.2020
Paikka on täytetty.
Haemme Arekin tuotannonhoitoon tiiminvetäjää kuuden rautaisen ammattilaisen joukolle. Hakuaikaa on 29.2. asti, mutta täytämme paikan heti sopivan henkilön löytyessä. Toimimme työeläkevakuuttamisen sydämessä ja tulevalla tiiminvetäjällä on tärkeä tehtävä palveluidemme ylläpitämisessä.


Arekin hallituksen uusi varajäsen

17.1.2020

Arekin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 17.1. Kokouksessa valittiin Tiia Almi Kevasta Pertti Männistön varajäseneksi hallitukseen aiemman varajäsenen Anne Ruuskasen tilalle.


Kaksi järjestelmäpäällikön paikkaa auki

18.11.2019
Haku on päättynyt.

Haemme kahta järjestelmäpäällikköä Laskentapalvelujärjestelmän ja Ansaintajärjestelmän asiantuntijoiksi. Jos sinua kiinnostaa yhteiskunnallisesti tärkeä ala ja ymmärrät järjestelmäkehityksen tärkeimmät asiat, lue lisää ja hae paikkaa. Hakuaikaa on 8.12. asti, mutta täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

rekry2019png


Etsimme Arekiin projektipäällikköä

2.9.2019

Haku on päättynyt.

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen projektipäällikköä.
Projektipäällikkönä pääset työskentelemään järjestelmien ylläpito- ja kehitysprojekteissa ja johdat projektiryhmää. Arekin järjestelmät myös varmistavat, että asiakkaamme eli työeläketoimijat voivat palvella omia asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Projektipäällikkönä sinulla on tärkeä rooli tässä työssä.  

Hae paikkaa 16.9. mennessä.

Arek_kuvituskuva-pieni-pinkkijpg


Muutoksia Arekin hallituksessa

6.6.2019

Arekin ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 31.5.2019. Kokouksessa valittiin hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Eläketurvakeskuksesta Mikko Kautto eronneen Jukka Rantalan tilalle ja Veritaksesta Carl Pettersson eronneen Stefan Strandbergin tilalle. Carl Petterssonin varajäseneksi valittiin Veritaksesta Tarja Lahtinen. Hallituksen uusi puheenjohtaja valitaan elokuussa.


Hallituksen puheenjohtaja valittu

28.3.2019

Arekin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Rantala. Varapuheenjohtajaksi valittiin  johtaja Pekka Pajamo Varmasta. Valinnat tehtiin hallituksen kokouksessa 27.  maaliskuuta.


Arekin hallitus valittu yhtiökokouksessa

20.3.2019

Arekin yhtiökokouksessa valittiin 18.3. Arekin hallitus seuraavalle kaudelle.  Hallituksen varsinaisista jäsenistä kuusi jatkoi edelliseltä kaudelta ja yksi uusi jäsen tuli mukaan. Varajäseniä on myös seitsemän, joista kuusi toimi myös edellisellä kaudella.  Löydät "tietoa Arekista" -osiosta listauksen hallituksen jäsenistä.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan hallitukselle huhtikuussa.

Hae Arekin järjestelmäpäälliköksi!

14.2.2019

Haku on päättynyt.

Etsimme Arekiin vakituiseen työsuhteeseen järjestelmäpäällikköä.  Haemme osaajaa Ote- ja laskentajärjestelmien alueelle. Kiinnostaako sinua yhteiskunnallisesti tärkeä ala sekä jatkuva kehittäminen ja uudistuminen? Tule silloin työeläkejärjestelmien pariin!

Haku on auki 1.3.2019 asti.


Arek perusti tytäryhtiön Arek Palvelut Oy:n

8.1.2019

Arek Oy perusti uuden arvonlisävelvollisen tytäryhtiön Arek Palvelut Oy:n, joka rekisteröitiin kaupparekisteriin 20.12.2018. Arek Palvelut Oy toteuttaa KuntoutuNET-verkkopalvelun ja vastaa siihen liittyvien asiakasyhteistyöryhmien toiminnasta. KuntoutuNET -verkkopalvelu on yhteydenpito- ja työväline palveluverkostoon kuuluville kuntoutuspalveluiden tilaajille ja tuottajille. 


Arek saavutti Great Place to Work -sertifikaatin 2019

13.12.2018

Arek osallistui tänäkin vuonna Trust Index © -henkilöstökyselyyn. Kyselyssä mitataan, kuinka hyvin työpaikan yrityskulttuuri perustuu luottamukseen ja sen tuloksista on mahdollista saada Great Place to Work® -sertifikaatti. 

Sertifikaatti kertoo, että työntekijät kokevat meidät hyvänä työpaikkana.
Arekissa olemme saaneet sertifikaatin kaksi kertaa aiemmin, vuosina 2017 ja 2018.

Löydät Arekin diplomin 2019 sertifikaatista täältä.

greatplacetowork2018logopng

Etsimme talouspäällikköä osaavaan tiimiin

26.9.2018
Haku on päättynyt.

Olisitko sinä uusi areklainen?

Talouspäällikkönä olet tärkeä osa kolmen hengen taloustiimiä. Vastaat yrityksen sisäisestä laskennasta, joka pitää sisällään hinnoittelua, kustannuslaskentaa, raportointia, budjetin kokoamista sekä sisäisen laskennan kehittämistä. Sinulla on ymmärrystä myös ulkoisesta laskennasta. Pääset osaksi arvostettua yritystä, jossa työntekijät viihtyvät.


Tiina Nurmi hallituksen varajäseneksi

26.9.2018

Arekin yhtiökokous valitsi 21.9.2018 Ilmarisen Tiina Nurmen Arekin hallituksen varajäseneksi eronneen Stefan Björkmanin tilalle.


Pia Westerling valittu Arekin asiakasjohtajaksi

7.6.2018

Arekin uutena asiakkuusjohtajana on aloittanut 5.6. Pia Westerling. Pian vastuulla ovat Arekissa asiakasyhteistyö ja viestintä. Hänen tiimissä työskentelevät asiakkuuspäällikkö Arja-Liisa Linnakangas ja viestintäpäällikkö Riikka Vepsäläinen. Pia tulee asiakkuusjohtajana olemaan myös osa Arekin johtoryhmää. Muut johtoryhmän jäsenet ovat toimitusjohtaja Matti Ylilammi, teknologiajohtaja Satu Koskinen ja talousjohtaja Harri Koponen.

Pia Westerlingilla on yli 20 vuoden ajalta kokemusta asiakasrajapinnan hoidosta, useista erilaisista projekteista, liiketoiminnan kehittämisestä, viestinnästä ja johtamisesta.

Toivotamme Pian lämpimästi tervetulleeksi Arekiin!


Hae Arekiin palvelupäälliköksi

16.5.2018

Haku on päättynyt.

Haemme Arekiin nyt tietojärjestelmien infrapalveluiden palvelupäällikköä. Katso alta rekryvideo, josta selviää lisää meistä ja työstä. Hae paikkaa 30.5. mennessä ja lähetä hakemuksesi osoitteeseen rekry@arek.fi.


Jukka Rantala jatkaa Arekin hallituksen puheenjohtajana

26.4.2018

Arekin hallituksen kokouksessa 24.4. valittiin hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jukka Rantala Eläketurvakeskuksesta ja varapuheenjohtajaksi nimitettiin Pertti Männistö Kevasta.

Kaikki hallituksen jäsenet löydät "Tietoa Arekista" osiosta.


Tule meille järjestelmäpäälliköksi!

11.4.2018

Haku on päättynyt.

Arekissa on auki järjestelmäpäällikön paikka. Tehtävässäsi työskentelet laskennan- ja otepalvelun järjestelmien alueella. Me tarjoamme mukavan työympäristön, vastuuta ja vapautta. Hae viimeistään 27.4. mennessä, täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä.Arek valitsi Sogetin testauspalveluiden toimittajaksi

10.4.2018

Sogeti ja Arek allekirjoittivat alkuvuodesta kolmevuotisen sopimuksen tietojärjestelmien testauspalveluiden toimittamisesta. Arek painotti kilpailutuksessa testauspalveluiden kehittämistä sekä teknisten innovaatioiden tehokasta hyödyntämistä testauksessa.

Lue lisää alla olevasta linkistä Sogetin tiedotteesta.


Arekin hallitus vuodelle 2018 valittu

27.3.2018

Arekin hallituksen jäsenet valittiin yhtiökokouksessa maaliskuussa.

Hallitukseen kuuluu seitsemän varsinaista jäsentä ja heidän varajäsenensä. Arekin hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan huhtikuun aikana.


Haussa asiakkuusjohtaja

Haku on päättynyt.

Etsimme asiakkuusjohtajaa vastaamaan asiakastyytyväisyydestä ja asiakassuhteiden kehittymisestä.  Vastaat siitä, että Arek Oy:llä on paras mahdollinen tieto asiakkaiden tarpeista nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää ja hae tehtävää 23.3.2018 mennessä tämän linkin kautta. Liitä sähköiseen lomakkeeseen mukaan CV, hakemus ja palkkatoiveesi.


Arekille myönnetty Great Place to Work -sertifikaatti

Arekille on myönnetty toistamiseen Great Place to Work® -sertifikaatti. Sertifikaatti on voimassa aina vuoden kerrallaan.

Sertifikaatti perustuu Trust Index © -henkilöstökyselyn tuloksiin. Kyselyssä mitataan luottamuksen, ylpeyden ja yhteishengen toteutumista työntekijöiden keskuudessa. 
Great Place to Work -sertifikaatti myönnetään yritykselle, jonka vähintään 7/10 työntekijästä kokee hyväksi työpaikaksi.

Vuoden 2018 sertifikaatin lisäksi Arek on ansainnut tunnustuksen myös vuonna 2017.  Arek on osallistunut Great Place to Work -kilpailuun vuodesta 2015 lähtien.

Löydät Arekin diplomin täältä.
Arekiin haetaan järjestelmäpäällikköä

Haku on päättynyt.


Järjestelmäpäällikön työssä toimit liiketoiminnan ja toimittajien edustajien kanssa tiiviissä yhteistyössä. Lue lisää työpaikkailmoituksesta ja hae paikkaa 25.8. mennessä.

Haussa on nyt järjestelmäpäällikkö laskennan- ja otepalvelun järjestelmien alueelle


Yhteisö, jossa vahva yhteishenki kantaa yli haasteiden!

"Arekissa menestyksekkäiden työurien takana on yksinkertainen resepti: Yhdessä tekemisen meininki yhdistettynä monipuolisiin työtehtäviin sekä jatkuvaan uuden oppimiseen. Paremmaksi asiantuntijaksi kehittyy, eikä Arekissa nähdä sitä päivää, jolloin joku toteaisi jo osaavansa kaiken."

Lue Jobillan julkaisema artikkeli, jossa Aila ja Kaisa kertovat Arekissa työskentelemisestä.


Arekin hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valittu

Arekin hallituksen puheenjohtajaksi on vuodelle 2017 valittu Jukka Rantala Eläketurvakeskuksesta. Varapuheenjohtajana toimii Sini Kivihuhta Ilmarisesta.

Arekin hallitukseen kuuluu seitsemän varsinaista jäsentä ja heidän varajäsenensä. Varsinainen yhtiökokous valitsee hallituksen jäsenet vuosittain.

Voit lukea lisää Arekin hallituksesta "Tietoa Arekista" -osiosta.                


Etsimme liiketoiminta-arkkitehtiä

Haku on päättynyt.

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen liiketoiminta-arkkitehtiä. Liiketoiminta-arkkitehdin tehtävänkuvaan kuuluu muun muassa suunnitella asiakkaiden liiketoimintaa palvelevia järjestelmäpalveluja, hallita Arekin tuottamaa järjestelmäpalveluiden palvelukokonaisuutta ylätasolla sekä hallita palveluiden riippuvuuksia. Lue lisää avoimesta paikasta ja hae paikkaa 21.5. mennessä!Arek on hyvä paikka työskennellä

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että olemme saaneet Great Place to Work -sertifikaatin! Great Place to Work® -sertifikaatti myönnetään organisaatioille, joissa vähintään 7/10 työntekijöistä kokee, että yritys on hyvä työpaikka. Kyselyssä mitataan luottamuksen, ylpeyden ja yhteishengen toteutumista työntekijöiden keskuudessa. Löydät Arekin diplomin täältä.


Oletko sinä Arekin uusi palvelupäällikkö?

Haku on päättynyt.

Haluatko työskentelemään työeläkealan sydämeen huippujengin kanssa? Etsimme palvelupäällikköä Arekiin, lue lisää työpaikkaosiosta ja hae meille töihin!


Arekin toimitusjohtaja Työeläke-lehdessä


http://tyoelakelehti.fi/digilehti/012017/kirja-kol...


Arek ja Tieto allekirjoittivat kuusivuotisen sopimuksen

#Työeläke-asiat puhuttavat Twitterissä:


Arek mukana työeläkepäivässä

Työeläkepäivä pidettiin 15.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa. Teemana päivässä oli "Muutokseen yhdessä". Myös Arek oli mukana tänä vuonna

Arekin toimitusjohtaja Matti Ylilammi esitteli Tulevisiota, työeläkealan yhteiseen tavoitetilaan tähtäävää hanketta. Visio, tule - tulevisio! otsikolla pidetty esitys vastasi muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Onko työeläkealan tietojärjestelmillä jokin yhteinen tavoitetila? Millainen se on ja miten siihen päästään? Osiossa paneuduttiin myös eläkesaldoon ja kuultiin, kuka kumma on Väinö.

Työeläkepäivän materiaalit löytyvät Eläketurvakeskuksen sivuilta:
http://www.etk.fi/tyoelakepalvelut/koulutus/tyoela...