Arek rakentaa, ylläpitää ja kehittää eläkevakuuttamisessa tarvittavia yhteisiä tietojärjestelmäpalveluita. Työskentelemme työeläkealan sydämessä merkittävässä roolissa. 

Pidämme huolta, että suomalaisia palvelevat eläkejärjestelmät toimivat luotettavasti ja kustannustehokkaasti nyt ja tulevaisuudessa. Asiakkaamme ovat suomalaisia eläkeyhtiöitä ja olemmekin niiden omistama yksityinen osakeyhtiö.​ Asiakkuutemme on avoin kaikille työeläkealan toimijoille. Meillä työskentelee reilut 35 oman alansa asiantuntijaa, jotka suhtautuvat intohimolla ja vastuulla tekemäämme työhön.  

Toimialalla on menossa tälläkin hetkellä monia mittavia hankkeita ja selvityksiä, joissa Arek on mukana. Eläkelakiuudistus vaati paljon muutoksia työeläkealalla, samoin myös täällä Arekissa. Myös valtiovarainministeriön käynnistämä Kansallinen tulorekisteri -hanke näkyy meillä.

Nykyisin Arekin ylläpitämiä järjestelmiä on 14 kappaletta.

Arekin liikevaihto oli  35,5 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Arek perustettiin vuonna 2003 nimellä ITPalvelukeskus (ITPAL), nimi vaihtui nykyiseen vuonna 2004.


Arek keskittyi aluksi pelkän Ansaintajärjestelmän rakentamiseen liittyen 1.1.2007 voimaantulleeseen TyEL-eläkevakuutukseen. Sittemmin Arek on toteuttanut sekä pieniä että suuria järjestelmämuutoksia työeläkealan yhteisiin tietojärjestelmiin.