Arek rakentaa, ylläpitää ja kehittää eläkevakuuttamisessa tarvittavia yhteisiä tietojärjestelmäpalveluita. Työskentelemme työeläkealan sydämessä merkittävässä roolissa. 

Arek perustettiin vuonna 2003 nimellä ITPalvelukeskus (ITPAL), nimi vaihtui nykyiseen vuonna 2004.  Arek keskittyi aluksi pelkän Ansaintajärjestelmän rakentamiseen liittyen 1.1.2007 voimaan tulleeseen TyEL-eläkevakuutukseen. Sittemmin Arek on toteuttanut sekä pieniä että suuria järjestelmämuutoksia työeläkealan yhteisiin tietojärjestelmiin.

Toimialalla on menossa tälläkin hetkellä monia mittavia hankkeita ja selvityksiä, joissa Arek on mukana. Eläkelakiuudistus vaati paljon muutoksia työeläkealalla, samoin myös täällä Arekissa.  Valtiovarainministeriön käynnistämä Kansallinen tulorekisteri -hanke näkyi myös meillä. Lisäksi olemme Arekissa toteuttaneet työeläkealalla kaikille yhteiset EESSI-toiminnallisuudet tietojärjestelmiin.

Pidämme huolta, että suomalaisia palvelevat eläkejärjestelmät toimivat luotettavasti ja kustannustehokkaasti nyt ja tulevaisuudessa. Asiakkaamme ovat suomalaisia eläkeyhtiöitä ja olemmekin niiden omistama yksityinen osakeyhtiö.​ Asiakkuutemme on avoin kaikille työeläkealan toimijoille. Meillä työskentelee reilut 37 oman alansa asiantuntijaa, jotka suhtautuvat intohimolla ja vastuulla tekemäämme työhön.  

Arekin liikevaihto oli 33,9  miljoonaa euroa vuonna 2021.